NONA: nettverket for oss som jobber med nettmedier

Personer journalister bør følge på Twitter

Posted on: 28.01.09

Jeg har fortsatt ikke fullført opplegget «Hvordan lære bort Twitter til journalister?»

Inspirert av Paul Bradshaws liste «10 Twitter users that every journalism student should follow», har jeg lyst til å få satt sammen en tilsvarende liste over twittrere som er relevante for norske journalister som prøver å finne ut om disse Twitter-greiene er noe for dem. Vil altså at det skal være twittrere som kan være en hjelp til å skjønne at Twitter er et nyttig verktøy!

Noen forslag (lista oppdateres fortløpende):

  1. @nrkbeta – utviklings- og leketøysavdelinga til NRK.no er fabelaktige på dialog med brukerne. De svarer på spørsmål om alt mellom himmel og jord, og de drøfter hvordan de skal utvikle nettsidene. Enkeltbrukerne @oyvind og @eirikso kan være nyttige i tillegg.
  2. @andreasl – journalist og fotograf som har brukt Twitter aktivt i rapportering både fra demonstrasjoner i Oslo og fra reportasjetur til Gaza. Bruker Twitpic og andre funksjoner aktivt.
  3. @janomdahl – mediekommentator i Dagbladet.no, har fingeren på pulsen til de sosiale nettverkene. Bruker Twitter-nettverket sitt til å få innspill og til å promovere egne saker. @paljoakim i DinSide og @abrenna gjør mye av det samme. Pål Joakim får dessuten ofte skryt for å dele gode delicious-bokmerker.
  4. @geirbore og @dagotter er redaktører i henholdsvis Drammens Tidende og Budstikka. Godt teknologisk oppdaterte netthuer som tør å eksperimentere med journalistikken. God inspirasjon. Det samme gjelder @arnybo fra Firda og @ekrist fra Trønder-Avisa.
  5. @henningsund og @christ0ph er utviklere for lokalavisene i Edda Media. @nedregotten har peiling i A-pressen Interaktiv. Noe teknisk du lurer på? Spør dem!
  6. @paulbradshaw ved Birmingham City University og @jayrosen_nyu fra New York er supre på å utfordre etablert journalistisk tankesett. Se også @jeffjarvis, @astronewth og @gisleh for tilsvarende innsikt.

Det er mange, mange flere som kan nevnes – og foreløpig bærer jo lista preg av hvem jeg selv har utbytte av å følge. Så kom med andre innspill (kanskje jeg selv kan oppdage noen nye også?). Og til dem jeg evt. har oversett – det er absolutt ikke av vond vilje, bare for å ha det presisert!

Dessuten: Har vi eksempler på gode norske nyhetsorganisasjoner som bruker Twitter til mer enn å spy ut overskrifter? @coloneltribune er en av de beste jeg vet om internasjonalt. Hvem er best i Norge? Kjør debatt.

8 kommentar to "Personer journalister bør følge på Twitter"

@nedregotten er lagt inn på lista!

Kom igjen, ikke vær beskjedne. Promoter dere selv!
Jeg foreslår forfatterne av nona, om dere ikke har mage til de selv.

Ha, ha… ja, du vet: i all vår beskjedenhet. Men, for de som liker hva vi skriver her, så er er vi @ingeborgv, @KristineLowe, @abrenna og @vampus på twitter:-) Men dette visste vel du, for jeg går utifra at du følger oss alle? Krumsvik er så vidt jeg vet ikke på twitter, men @hogrim, som har vært med å dra i gang/muliggjøre det som i dag er NONA, er der.

Flere oppdateringer: Har lagt til @arnybo og @ekrist i lista over lokalmedie-redaktører. Etter ublu selvskryting har @paljoakim også fått med at han er flink til å dele bokmerker. Hvilket jeg kan bevitne at er sant.

Mer selvskryt vil vi gjerne ha – kom med begrunnelsen om hvorfor DU bør på lista! Og ja, du kan sende den til meg på Twitter også – @ingeborgv, som sagt.

Hehe, takk 🙂 Syntes bare jeg fremstod som en som promoterte egne artikler 😉

Sweet. Jeg liker at jeg følger storparten av listen her allerede.

[…] From the comments: similar lists now available for Norway and […]

[…] Twitter users that every journalism student should follow‘, similar lists have been produced for Norway and Sweden. Written by Paul Bradshaw – Visit […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lest i det siste

Add to Technorati Favorites
januar 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggere like this: