NONA: nettverket for oss som jobber med nettmedier

VG Nett i NRKbetas fotspor

Posted on: 15.03.09

VG Nett lanserer VG Meta blogg

NRKbeta guttas kamp mot det interne NRK byråkratiet og dets frykt for åpenhet som Eirik Solheim beskrev så levende på nettforumsmøtet vårt i september, får stadig flere positive ringvirkninger. Nå lover også VG Nett å vise oss mer av hva som skjer bak kulissene (via Jo Christian Otherhals).

– Å lage VG Nett består av flere disipliner: journalistikk, design, programmering og salg. Denne bloggen vil vi bruke til å fortelle om hva vi driver med på alle disse feltene. Vi kommer til å lette på sløret i forhold til nye prosjekter, utvikling av nye tjenester, journalistikken vår, teknikk, hva vi tenker rundt medieutvikling osv, skriver nettsjef Espen Egil Hansen om hva VGs nye Meta blogg kommer til å handle om.

NONA styremedlem Anders Brenna satte jo også sporenstreks opp Teknisk Beta da han ble nettsjef i Teknisk Ukeblad sist måned, men lovte at bloggen skulle for evig være under utvikling, i beta. Aner vi et noe mer høytidelig fokus bak VG Netts valg av Meta-navnet, eller er det en ren tilfeldighet?

Uansett, som jeg skrev i denne posten er jeg er veldig glad i denne type redaksjonelle «bedrifts blogger» eller labratoriumsblogger – kjært barn har mange navn – og gleder meg til å følge med på hva VG Nett gjør med VG Meta.

For alle som deler den interessen, er det bare å føye VG Meta til Netthoder, NRKbeta, Teknisk Beta, Medievärldens redaktionsblogg, Times Lab blog, BBC Journalism lab, BBC internet blog, BBC technology (takk BBC tips fra Lars Laading), Finn Labs og NYT Open. Journalism.co.uk, som er en av mine kunder, skriver også mye om denne tematikken. Av enkeltpersoner: DTs Geir Arne Bore, Budstikkas Dag Otter Johansen, Eddas Henning Sund. Føler meg sikker på at jeg har glemt noen i farten, så tar gjerne imot flere tips.

Og, når jeg innledningsvis valgte å fokusere på hindrene NRKbeta måtte overkomme heller enn den suksessen de har hatt med bloggen, så er det for å illustrere at slike nyvinninger ikke kommer gratis – men effektene ved at noen går foran og tar den risikoen er uvurderlig, så all kudos til NRKbeta for det.

Pebble in the pond

2 kommentar to "VG Nett i NRKbetas fotspor"

Valget av meta vs beta handler i liten grad om høytidelighet, Kristine. I alle fall i mitt hode handler beta-bloggene mye om teknologi, mens vi i VG Meta har tenkt å blogge om (derav navnet) oss selv, uansett hvilken disiplin det dreier seg om.

Det er ikke verre enn det. Og så rimer det på beta og kan forstås som et hyggelig nikk til våre kolleger i NRK 🙂

Ja, mer selvsentrert var et annet ord jeg hadde på tunga mi der, men spørsmålet var ment litt på fleip;-) Presiseringen din gir uansett en god pekepinn på hva vi kan vente oss fra VG Meta bloggen vs beta-bloggene. Det skjer så mye spennende i spennet mellom teknologi, journalistikk, etikk og medieutvikling om dagen, så gleder meg som sagt til å følge med på den tiden i fremover+ legger den til blogrollen her oss NONA nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lest i det siste

Add to Technorati Favorites
mars 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggere like this: