NONA: nettverket for oss som jobber med nettmedier

Hvem er vi?

Initiativet til å skape et forum med mål om å gjøre diskusjonen blant Norges netthoder livligere – utveksle erfaringer, hente inn foredragsholdere for inspirasjon og bygge opp en verktøykasse på nett – ble tatt av Kristine Löwe og Helge Ögrim i April 2008. Etter flere vellykkede nettforums-møter, dannet vi The Norwegian Online News Association (NONA) 2. desember 2008 – det engelske navnet fordi det gir oss muligheten til å koble oss opp mot DONA i Danmark og ONA i USA.

NONA-styret:
Leder: Kristine Löwe
Nestleder: Jan Thoresen (Klikk.no)
Styremedlemmer: Arne Krumsvik (UiO), Espen Egil Hansen (VG Nett), Ida Aalen (NTNU). Varemedlemmer: Nina Nordbø (NRK) og René Svendsen (VG nett).

Valgkomite for neste årsmøte (juni 2010): Helge Ögrim (leder), Heidi Nordby Lunde, Ingeborg Volan. Vara: Anders Brenna

Denne bloggen modereres av Kristine.

23 kommentar to "Hvem er vi?"

Hi!

Spennende initiativ. Hvordan blir man medlem og aktiv i NONA

Hei, Nina. Foreløpig er vi litt i interim fasen, så vi har ikke helt landet på hvordan vi skal gjøre det med medlemsregister og sånn ennå. Vi har hatt en del gøyale møter i fjor og innkalt via email. Nå når denne bloggen er oppe og står kommer vi også til å legge ut info om møter, som regel en gang i måneden etter jobb med en foredragsholder som innleder til debatt, her på bloggen (under kalenderen i høyre kolonne). Men bokmerk og/ eller abonner på denne bloggen via RSS (feeden finner du øverst i høyre hjørne), + jeg kan legge deg til mailinglista vår hvis du ønsker – og så kommer vi tilbake med mer.

Det er en fornøjelse at høre om initiativet. I er straks sat på RSS-læselisten.

Ernst Poulsen
Medstifter – http://www.DONA.dk

Flott initiativ. Nettmedier er jo langt mer enn bare tradisjonelle medier. Det er kanskje først og fremst alle de andre mediene – enten det gjelder via idrettslag, foreninger, bedrifter osv eller private nettsteder.
Her er det store muligheter for et omfattende nettverk!

Sett også meg på epostlista! Veldig fint initiativ!

Jeg vil også på mailinglista. Flott initiativ!

Som studievenn Sissel søker jeg også ny informasjon på dette spennende området, og forsøker å følge med. Enig med henne i at initiativet er kjempebra! Slutter meg til mailinglista.

Flott initiativ! Er også studievenn med Sissel (og Morten) og vil gjerne stå på mailinglista.

Jeg lager bransjenytt med mye attåt på nett og vil gjerne settes på listen.

Glimrende tiltak, følges med spenning.
Put me on the list.

Harald
nettvaktsjef Østlandets Blad

Håper dette kan bli et initativ som ikke bare er østlandsfokusert, slik mange andre presseforeninger er. Det skjer mye, også innenfor nett, utenfor oslogryta. Oppfordrer derfor til litt geografisk spredning i styret, noe som burde være fullt mulig i en moderne tid:)

Blir det noen arrangementer utenfor Oslo også?

Foreløpig bærer vi helt klart preg av at initiativet er startet i Oslo, men dette er også et interimstyre: vi legger opp til første ordinære årsmøte etter sommerferien og kommer tilbake med mer om det senere. NONA er også ment å være et nettverk i ordets rette forstand, og det er absolutt spennende om vi fikk lokale enklaver spredt utover landet etterhvert. Nettstedet gir oss overbygningen og vi vil alltid prøve å distribuere møtene våre bredt på nett: foreløpig har vi brukt liveblogging og Coveritlive, men lifestreaming er også aktuelt. Med andre ord er vi litt i støpeskjeen: har store ambisjoner men må ta et skritt om gangen.

Hei. Jeg har meldt meg inn, som assosiert medlem. Det kunne vært interessant å fått litt mer informasjon om hva som er planen for NONA, hva som legges til grunn for «klasseskillene» i medlemstypene etc.

Jeg regner med at planen er å få dette inn i ordnede former, med org. nr., Brønnøysundsregistrene osv. Er det meningen at årsmøtet skal være stiftelsesmøtet? Om stiftelsesmøtet allerede er unnagjort (noe jeg egentlig regner med) – hvor er vedtektene?

Foreløpig så er dette litt amatørmessig 🙂

Godt initiativ, for all del. Noe må dere jo ha gjort riktig som får meg til å skille meg av med surt erhvervede kroner 🙂

Hei PopSiCLe. Vi er allerede registrert i Brønnøysund som Norwegian Online News Association (NONA). Vi har hele tiden jobbet mot å skape et godt fagforum for de som jobber med og er opptatt av nettmedier.

Helt fra starten av har vi lagt til grunn at vi gjerne vil skape et forum som er så åpent som mulig, og vi har sett alt fra første, spede begynnelse 30. april i fjor at det hever kvaliteten på diskusjonene. Vi hadde stiftelsesmøte 2. desember i fjor hvor vi vedtok å formalisere arbeidet vårt i en organisasjon etter modell av danske DONA og har jobbet med å tilpasse deres vedtekter til vårt formål.

Som sådan er dette «klasseskiller» vi har «arvet fra DONA, men jeg personlig er enig at vi ikke har tenkt godt nok gjennom akkurat det. Personlig synes jeg det ville vært helt fantastisk å ha folk som Virrvarr og Hjorthen med på laget (bare for å nevne to bloggere jeg har fulgt lenge). Men per i dag er vi fremdeles et interimstyre, vi sikter på å avholde vårt første ordinære årsmøte i september, og som sådan er vi fortsatt i støpeskjeen.

Du har rett i at vi sikkert kunne, kanskje burde, rullet ut en ferdigsydd profesjonell løsning fra dag en, og utropt den til svaret på alle nettmediers problemer. Men jeg tror mye av styrken vår ligger i at vi har søkt innspill fra forskjellige nettmiljøer, det være seg bloggere eller nettutviklere, fra begynnelsen, og latt organisasjonen formes av det. Det kommer vi også til å fortsette med, med mindre årsmøtet bestemmer noe helt annet.

Oh, nei, jeg mente ikke at organisasjonen var amatørmessig, bare at dere mangler litt informasjon her på siden, som gjerne kunne ligget på en underside. F.eks. dette med at dere baserer dere på DONAs vedtekter, omarbeidet, og det burde også være en direktelink til org. nr. i Brønnøysundsregisteret. Særlig siden dere ikke kan søkes opp på NONA (ja, jeg innrømmer at jeg var litt for kjapp i vendingen, og skrev feil da jeg forsøkte å søke på navn – min feil at jeg ikke fant dere, altså. Men NONA er ikke registrert som kortform).

Jeg er enig – det å kunne tilby fullt medlemskap også til «ikke-profesjonelle» tror jeg i alle fall i norsk sammenheng kan bety en berikelse for organisasjonen.

Jeg er ellers helt enig i det du sier på slutten – at det er en del av styrken at dere forsøker å hente innspill fra mange leire.

Ja, jeg er enig i at vi burde ha en underside med vedtekter osv. – skal se om jeg kan fikse det til helgen. Jeg har konferert med forretningsfører Krumsvik og vi er helt enige om at vi må kunne akseptere dedikerte bloggere som profesjonelle medlemmer.

Jeg stusser på NONAs to navn: «nettverket for oss som jobber med nettmedier» høres ut som noe jeg må være medlem av men «Norwegian Online News Association» er langt mer snevert og jeg jobber jo slett ikke med nyhetsjournalistikk så da høres det ikke ut som en forening som er spesielt aktuell for meg. Forvirret, altså: hva er hovedmålsetningene til NONA? Bør jeg som forsker på sosiale medier og fortellinger og blogging og såntno og som er nettnerd deluxe være medlem eller er det egentlig for journalister?

Formålet vårt er å være et fagforum for alle som jobber med og/eller er opptatt av nettmedier.

Jeg ser forvirringen, navnvalget var for å legge oss nært opp mot ONA i USA og DONA i Danmark for å kunne samarbeide med disse der det er naturlig. Men det var først og fremst vår danske søsterorganisasjon DONA vi hadde i tankene som modell, og de er en bred organsiasjon for alle som jobber med nettmedier. Vi har dratt med oss en god blanding av journalister, redaktører, utviklere, akademikere, bloggere osv fra starten av, og det ser vi også reflektert i de som har meldt seg inn så langt.

Vi har nok et klart fokus på skjæringspunktet mellom nettjournalistikk og sosiale medier så langt, men jeg regner med at vi får et bredere mandat og en bredere sammensetning når vi avholder første årsmøtet i september. Denne uken går også NONA-styremedlem Ingeborg Volan over i jobb for Sermo Consulting, og jeg regner med at hun kanskje vil tilføre mer perspektiver fra PR- og markedsføringsbransjen her etter hvert.

Enig med Jill Walker Retterberg, jeg ble også litt forvirret. Jeg tenkte også først (av navnet «for oss som jobber med nettmedier» at dette var noe for meg. Jeg jobber jo med nettmedier. Men med annonsering, display, affiliating, søkemotoroptimalisering og søkemotorannonsering.. Er dere en slags inma for journalister?

Hey, jeg ante ikke at dere hadde mailingliste? Legg meg til på adressen jeg har kommentert under, da vel 😀

Bor i Bergen og har lansert Twigly om nye medier på http://www.twigly.no. Lurer på hva det vil innebære med profesjonelt medlemskap i NONA? Noe aktivitet på gang utenfor Oslo?

Hei Heidi, har mailet deg om profesjonelt medlemskap. Når det gjelder møter i Bergen var det siste medlemsmøtet vårt, den 21. oktober, i Bergen. Jeg håper vi får et møte til i Bergen før jul, men må komme tilbake til det etter det neste styremøtet vårt som er neste onsdag. Informasjon om møtene våre blir alltid lagt ut på Google kalenderen vår først, lenke til den finner du her https://netthoder.wordpress.com/m%C3%B8tekalender/

[…] uttalte under en debatt arrangert av NONA (Norwegian Online News Organization) at de har tre prinsipper for de ansattes bruk av sosiale […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lest i det siste

Add to Technorati Favorites
april 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d bloggere like this: